E-line.reismee.nl

hoe handig straatnamen kunnen zijn..

Hallooo!!

Tja, hoe handig straatnamen dus kunnen zijn...gisterenavond ben ik aangekomen in Accra om vanavond Eva van het vlieveld op te halen omdfat we nog een weekje gaan reizen hier. Ik dacht dus, ik moet me een hele dag alleen vermaken in Accra, dus ik ga ons appartement vast opzoeken, om mijn tas te dumpen en dan mezelf zonder bagage te vermaken. Gelukkig was ik niet alleeen (over allerlei toevlligheden straks meer) en ging richting de campus avan de universiteit van GHana waar ons appartement zou zijn. Wij met de trotro, wat niet echt een succes is met zware backpack en tas met zo'n prpovol busje. Onderweg raake ik aan de praat met 3 amerikaanse meisjes die op de campus woonde en wel een stuik met me mee wilde.

Aangekmen op de campus, ik wist dat he ongeveer bij een bibliotheek moest zijn, die was snel gevonden, maar dan....ze kenne hier nameljk geen straatnamen. Aan verschillende mensen gevraagd of ze ons appartement kenden...niemand...nummer bellen...nummer niet in werking. We waren al een tijd aan het zoeken en aangezien bekende hotels vinden al een moeilijkheid is zag ik er weinig hoop in. Ik heb inmiddels dus iets anders geboekt, want anders kunnen we niet eens slapen vanavond. Ik baal echt verschrikkelijk nu!!!! Want de annulering kan tot 48uur en dat is al voorbij....damn!

Maargoed, terug naar de leuke dingen van de reis! Ik ben dus gisteren vertrokken vanuit Tamale, en dit keer ging ik alleen want Rosanne en Maryse hebben nog wat extra tijd voor het vrijwilligerswerk. Stiekem vond ik het wel spannend om alleen op pad te gaan en mezelf in Accra te vermaken, maar het is atyuurlijk allemaal goed gekomen.

Ik stond om half 5 op want moest om half 6 op station melden. Het regende (net als de hele afgelopen week)! Er was nog 1 ander blank meisje, haha grappig dat je elkaar dan gelijk opzoekt he! Dit keer voelde ik me een ervaren reiziger, want ik kende de stations en wist ook dat ik eten moest kopen voor onderweg, dus ik zat in de bus met mijn rijst en kip (gelukkig geen voedselvergiftiging). De reis verliep sneller als ik dacht, binnen 14 uur was ik ni Accra. Onderweg stopte ik bij Kumasi, ik liep er wat veloren rond, toen ik een oude bekende van de introductieweek zag, zij was daar om een kaartje te kopen voor de volgende dag! hoe toevallig dat je elkaar daar op dat moment ziet. Aangekomen bij mijn hotel (ik had het goed geregeld vond ik zelf want ik deelde een taxi met het franse meisje en bleef net zolang in de taxi zitten tot de chauffeur me tot de deur had gebracht (aangezien er geen straatnamen zijn duurt het even voordt de chauffeur het gevonden heeft). Nadat ik had ingecheckt zag ik 5 nederlandse meiden die ik ook ha leren kennen tijdend de introductieweek! Zelfde hotel, in een stad als Accra! Dat voelde natuurlijk wel fijn, om bekende om me heen te hebben haha.

Afgelopen week ben ik naar het SOSkinderdorp geweest in vlak bij Tamale. Ik was vorige week namelijk op stap met Rosanne en onze gastmoeder toen er vrouwen van het soskinderdorp naar ons toekwamen en ons uitnodigde er ee kee te komen kijken. Onze gastmoeder zei dat ze ons een keer wilde brengen en dat heeft ze gedaan! Echt waanzinnig mooi, heel groot terrein,nheel nieuw en verzorgd. ongeveer 8 huizen waarin 5 tot 7 kinderen wonen die verzorgd worden door een ''moeder'' die moder woont er zelf ook (4 dagen in de maand verlof!), kleinschallig dus. Heel mooie huizen met 2 badkamers (voor meisjes en jongens), slaapnamers met stappelbed en een huiskamer met bankstel, eettafel, telefvisie etc en keuken. Ik denk dat zelf in Nederland het er net zo verzorgd uitziet overal, maar het is ook pas open vanaf april. We mochten ook foto's maken en gingen alle huisjes lang (tja na 3 hade we eigenijk weh gezien hahah).

Ook ben ik met Maryse en Rosanne naar een schooltje naast ons huis geweest, we liepen erheen met de vraag of we even mochten kijken! Ja natuurljik! iedereen terug naar de klassen en netjes opstaan als wij binnenkwamen. Maryse had beessies van de AH mee, Rosanne en ik wat potloden/punteslijpers en armbandjes. Overal deklassen rond en uitdelen maar! Erg leuk, kinderen waren erg enthousiast, wilde graag op de foto en toen we weg gingen was het: GVE me TOY! Dat hoorde we vanaf dat moment natuurlijk elke keer toen we langs het schooltje liepen haha.

Rosanne en ik zijn ook nog een kijkje wezen nemen in een dorpje vlak bij ons huis, een community met lemen hutjes en rieten daken. We waren wat onzeker want mensen willen hier nog wel een boos worden als je foto's neemt in het openbaar (ze denken dat je er geld mee verdient) dus eerst durfdewe alleen foto's te maken op plekken waar niemand liep. Maar al snel werden we geroepen door een groep mannen en bij navraag mochten we foto's maken (en kreeg ik de vraag met big smile: Do You love me?haha, nee sorry ik heb al een vriend;). We liepen verder en zagen acheter een hek wat vrouwen koken op de grond en we liepen er gewoon heen (wie niet waagt wie niet wint) er kwam al snel een dochter die engels sprak en die haar moeder/tantes/oma's en broertjes in de juitste posite zetten voor een foto. Na heel wat foto's vonden we het tijd om weer weg te gaan.Leuk om te ervare hoe open en vriendelijk die mensen zijn, als je hun dorp komt bezoeken.

Deze week dat dus mijn laatste en op donderdag mocht ik dan mijn camera meenemen om foto's te maken!!! JIppie. ik ging geljk aan de sag zodra ik de bedjes had opgemaakt, maar dat was blijkbaar niet de bedoeling want ik moest wachten op iemand. Toe die persoon er eenmaal was, mocht ik opeens wel foto's maken alleen lagen bijna alle kids op bed (GRR, waarom zijn ze soms zo onlogisch hier?). Ben nog even wat langer geblevn om alle lieverds erop te zetten, Jammer dat het alleen die dag mocht, want de leuke momenten kan je natuurlijk neit plannen. Maar heb wel een leuke herinnering.

Mijn tijd zit er al weer op! Ik ga zo eva vn het vliegveld halen.Ik ga dus met haar reizen, eerst paar dagen in accra, cape coast en dan kumasi. Ik hop nog wat te bloggen, maar kan niks beloven!!

Liefs

Irma

Wat een verhaal weer.
Ik blijf het geweldig vinden deze vrijwilligsters trip voor je, straks heb je zó veel herinneringen, zo leuk.
Ga nog even lekker genieten van wat je nog gaat doen.
tot vlug,
xx

Kitty

Wat is de wereld dan klein he!!

Geniet nog even van je welverdiende reisje, je hebt er hard genoeg voor gewerkt.

Tot snel!!

xxx

ilse

lieve eline,

leuk dat je op verschillende plekken, nog wat foto's heb kunnen maken.
veel plezier met eva en geniet nog even van het avontuur.

liefs Johan en Ilse

De reactie die nu volgt is geciteerd door Amy:

lieve eline,

ik vindt jou heel lief.
je hebt nog steeds niet mijn oorbelen gezien.
Als je van ghana terug komt,
zie je het wel als mama mij komt brengen.
ik kan al kruisjes maken, kijk zo x.
ik was met jou papa en mama naar een dierentuin geweest en daar zag ik een hele grappige aap die tegen het raam aanbotste.

ik hou van je xxx Amy

Marloes

Hey mop,
Zet het geld maar uit je hoofd, dat is een goede leer voor de volgende keer en het heeft je een leuk verhaal opgeleverd. Ga nu genieten en heel veel bekijken en niet teveel s'avonds reizen, heeeeeel veeeeel plezier want dat heb je zeker verdient. Ik ben trots op je!!! Doe voorzichtig en kijk uit wat je eet en geniet ervan. Ik hoop dat het met je foto toestel nu wel lukt en anders heeft Eva wel wat bij zich.
Enne....ja, Jan is al even op bezoek geweest bij Sjec.

Veeeel lieve knuffels van mij

Claudia en Raymond

Heej meis!

Wow weer leuk hoor wat jij allemaal mee maakt!
Maak er nog een leuke reis van! een week vliegt zo om dus geniet van elke minuut!!!

Veel Liefs van ons

Monique en Peter

Hoi Eline,

Zelf terug van vakantie nu tijd om je verhalen te lezen en te reageren. Leuk om je avonturen te lezen wij kunnen ons er niet veel bij voorstellen, (je kind in een te heet bad ze uit bed trekken als een aapje enz.)
Hoop dat je nog veel ziet en daardoor ook veel leert vooral dingen die je niet uit een boek haalt.
Wees voorzichtig en geniet ervan liefs van ons.

Floor, Anne, John en Marja

Hey Eline,
Wat een mooie en indrukwekkende reis ben je weer aan het maken. We zijn supertrots op onze oppas.
We zijn erg benieuwd om je verhalen live te horen en je foto's te zien. Geniet nog van je reis en tot gauw.
Liefs van John, Marja, Floor en Anne

Ellen

Hey girl, mooie verhalen weer!

Je klinkt als een ervaren reizigster!
Heel veel plezier op je rondreis!

groeten, Ellen

Kelly

Hee schat,

Echt balen van dat appartement, maar gelukkig is alles goed gekomen! I'm proud bikkel! Nu ben je lekker aan het reizen! Nog even en we zien elkaar weer:D:D JEEH!

Echt super lief je kaartje, ik heb gelachen om wat er op de kaart stond. M'n moeder las de kaart ook.. Wat zijn brownies hahaa?

Tot snel liefie! Geniet deze dagen KUS (L)

lieve Eline,
wat een prachtige verhalen en wat zul je vol nieuwe ervaringen terugkomen, super joh. hHopelijk heb je nog kunnen genieten van je laatste vakantiereis en straks weer veilig op nederlandse bodem. Misschien gaat deze reactie-poging lukken, de vorige kreeg ik weer terug. Is neit zo belangrijk maar mooi te lezen dat je het allemaal weer hebt "doorstaan", liefs Lidwina